Kakovostno in vrhunsko vino ZGP / Štajerska Slovenija / Šmarje-Virštanj

Projekt delno financira EU in Evropski kmetijski sklad za razvoj podezelja: Evropa investira v podezelje.

Pozor - peronospora na pohodu!

Stopamo v najbolj občutljivo obdobje  rasti vinske trte. Trta močno raste . Spremljajo pa jo zelo neugodne vremenske razmere.  Obilo padavin, nihanje  temperature . Ne pozabite na zelena dela, ki morajo biti dobro opravljena pred cvetenjem vinske trte.

24.05.2013

V  vinogradih je že bilo opaziti prisotnost pepelaste plesni , napoved za okužbo s peronosporo pa je tudi že bila izdana. Zato previdno.

Rekli boste saj oljnih madežev še ni. V vinogradništvu  je na prvem mestu še vedno PREVENTIVA. Ko se simptomi pojavijo  se širijo kot požar, ki ga je zelo težko pogasiti.

Vinska trta  mora  biti ves čas obdana š škropilno brozgo, zato ne povečujte razmike med škropljenji.  Ti ne smejo biti daljši od 7 maksimalno 10 dni. Na tržišču je dovolj dobrih pripravkov.  Upoštevajte navodila strokovnih služb.

Saj poznate naš rek :


RASTEMO  Z ZEMLJO  ZA  KAKOVOSTEN  PRIDELEK.

 

Pripravila: Bogomira Vajdič, kmet.inž.

w-video
<< Nazaj

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".