Kakovostno in vrhunsko vino ZGP / Štajerska Slovenija / Šmarje-Virštanj

Projekt delno financira EU in Evropski kmetijski sklad za razvoj podezelja: Evropa investira v podezelje.

Otvoritev prenovljene Hiše vin Emino

V petek 26. avgusta bo Kmetijska zadruga Šmarje, z.o.o. po treh letih uspešno dokončala  celovito prenovo zadružne kleti Hiša vin Emino, z namenom, da bi klet z novo podobo in vinsko restavracijo v prihodnje postala razvojno središče vinorodnega območja Šmarje-Virštanj, ki se ponaša z vrhunskimi in kakovostnimi vini ter tisočletno vinsko tradicijo.

26.08.2011

Prenovljeno Hišo vin Emino bo svečano otvoril minister za kmetijstvo Dejan Židan.

Po besedah Vinka Buta, direktorja Kmetijske zadruge Šmarje, je bilo v treh letih v posodobitev tehnološke opreme za pridelavo vin Emino in v izvedena gradbena dela vloženih 770.00,00 evrov.

Del sredstev za prenovo kleti, ki od začetka delovanja (od leta 1988), ni bila pomembneje prenovljena,  je Zadruga pridobila na razpisih Ministrstva za kmetijstvo RS in Evropskega sklada za razvoj podeželja.

Hiša vin Emino bo s temeljito gradbeno in trženjsko prenovo svojo vinsko dejavnost dopolnila tudi z razvojem vinskih turističnih doživetij, saj bo v prenovljeni kleti svoj prostor našla tudi sodobna vinska restavracija za zaključene družbe in organizirane dogodke.

Prenovljena klet bo tako skupaj s posodobitvijo vinske blagovne znamke Emino spodbujala spoznavanje lokalnih posebnosti in vinskih tradicij območja Šmarje-Virštanj ter bo še tesneje povezana z lokalnim okoljem.

w-video
<< Nazaj

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".