Kakovostno in vrhunsko vino ZGP / Štajerska Slovenija / Šmarje-Virštanj

Projekt delno financira EU in Evropski kmetijski sklad za razvoj podezelja: Evropa investira v podezelje.

NOVI LETNIK, NOVI USPEH!

Novi mednarodni priznanji Decanter! V Hiši vin Emino smo že tretje leto zapored na največjem svetovnem ocenjevanju vin Decanter prejeli priznanja za svoja vina. S srebrom je bil odlikovan Sauvignon 2017, z bronom pa modra frankinja Eminent 2015, ki je eno od paradnih vin te kleti. Nagrade dokazujejo, da je pred nami izjemno leto, v katerem praznujejo tudi 30. let svojega obstoja. Proslavili ga bomo s serijo dogodkov, ki ga je začel vinsko kulinarični večer Od trte do krožnika, zdaj pa napovedujemo poseben dogodek ob godu svete Eme, zavetnice njihove kleti.
13.06.2018

V Hiši vin Emino smo lani že drugo leto zapored na največjem svetovnem ocenjevanju vin Decanter prijeli bronasti priznanji za sauvignon in chardonnay ter priznanja na Vinu Ljubljana. Letos smo v boj poslali izjemni vini – modro frankinjo Eminent letnika 2015 in suhi sauvignon Emino letnika 2017. »Najbolj kakovostno grozdje modre frankinje, ki raste na najboljših legah, je bilo 6 mesecev starano v novih hrastovih sodih. Vino odlikujejo note temnega jagodičevja, praženosti, kakava in grozdja, vonj je nežen, okus krepak in svež. Prav zato se naše zaloge tega vina hitro manjšajo,« poudarja enolog Hiše vin Emino Jure Grubar. Izjemen je tudi sauvignon lanskega letnika: »Vino odlikuje klasična sortna prepoznavnost, bezeg in zelene trave, ki se prepletajo s koprivastimi in citrusnimi notami. Okus je sladkast, vino je sveže in ima harmonične kisline, zato bo navdušilo vse ljubitelje sodobnih in svežih vin,« drugo nagrajeno vino opisuje Jure Grubar. Zelo zadovoljni so tudi z letošnjo prodajo, čeprav vrhunec sezone šele prihaja: »Nadaljuje se trend povečanja prodaje buteljčnih vin in penin, seveda je še vedno uspešnica virštanjčan, ki je v zadnjih letih izjemno pridobil na ugledu, kakovosti in priljubljenosti in ki se prodaja tudi kot odprto vino v naši kleti in Kašči Šmarje,« razlaga vodja trženja Hiše vin Emino Matija Jagrič.
Leto 2018 je leto, ko Hiša vin Emino praznuje 30 let. »S ponosom se oziramo na leta in delo naših zadružnikov, enologov, kletarjev in drugih, ki so ustvarjali našo vinsko zgodbo,« razlaga direktor Kmetijske zadruge Šmarje Vinko But. Obletnico bodo obeležili s serijo tematskih vinskih dogodkov, na katerih se želijo predstaviti kot ponudnik »drugačnih« vinskih doživetij. Maja so tako v svojo klet povabili na vinsko-kulinarični večer Od trte do krožnika, zdaj v svojo klet vabijo vse Eme: »27. junija bomo s posebno degustacijo in glasbo vokalne skupine Emine razveselili vse srečnice, ki nosijo ime naše zavetnice,« razlaga Matija Jagrič. V nadaljevanju poletja v Hiši vin Emino pripravljajo še Večer mehurčkov in salse, ko bodo 13. julija svoje vedno bolj priljubljene penine združili z vročimi latino ritmi.
 

w-video
<< Nazaj

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".