Kakovostno in vrhunsko vino ZGP / Štajerska Slovenija / Šmarje-Virštanj

Projekt delno financira EU in Evropski kmetijski sklad za razvoj podezelja: Evropa investira v podezelje.

O nas

Vina ni nikoli toliko, da ga ne bi mogli `magari` sami spiti, a nikoli premalo, da ne bi mogli z njim tudi vas pogostiti.

Hiša vin Emino

Dobrodošli v Hiši vin Emino, kjer lahko rezervirate:

  • voden ogled kleti,
  • vodeno degustacijo vin Emino,
  • vinsko-kulinarično doživetje,
  • organizacijo praznovanj in ostalih dogodkov (poroka, krst, rojstni dan, obletnica, poslovni sestanek, izobraževanje, poslovno srečanje, seminar ali prezentacija, team building delavnice ...) (do 70 oseb).

Naš vodja strežbe Matija bo z veseljem poskrbel za vse vaše želje in dobro počutje:

Matija
041 369 482
051 647 715
matija@emino.si

Vaše rezervacije sprejemamo tudi na tel. št. 03  / 818 38 82 ali po elektronski pošti info@emino.si

4-9.png
1-5.png
5-5.png
6-6.png
2-9.png

V zavetju njene dobrote – bodi Emino

Za neskončnimi zelenimi griči in Svetimi gorami, kjer se čas ustavi in naravnost iz Zemljinega srca zdravilna voda objema nebo, je Obsotelje s Kozjanskim doma.

Mistično. Zapisano legendam. O razbojniku Guzaju – kozjanskem Robin Hood-u, okameneli Ajdovski ženi, ki je preklela sonce … Skrivnostnemu Babnemu vinu, ki je grofici Ceciliji pomagalo nadaljevati plemeniti rod.

In najznamenitejši legendi med vsemi – sveti Emi, zavetnici Obsotelja in Kozjanskega, katere ime s ponosom nosijo naša vina.

Slovensko ljudsko izročilo postavlja rojstni kraj kneginje Eme konec prvega tisočletja na grad Pilštanj na Kozjanskem. Poroka s savinjskim mejnim grofom Viljemom II. Breže – Selškim je karantansko kneginjo Emo še tesneje povezala z Obsoteljem in Kozjanskim.

Kljub tragični izgubi moža in obeh sinov ter drugim velikim življenjskim preizkušnjam Ema ni nikoli izgubila vere in nasmeha, temveč je vse svoje življenje posvetila skrbi za revne ter ustanavljanju številnih župnij in cerkva na Slovenskem in Avstrijskem Koroškem.

Še danes Sveto Emo, edino slovensko svetnico, častijo po vsem svetu kot svetnico osvoboditve, osvoboditeljico podložnih kmetov in ujetnikov, rešiteljico ljudi v stiski, pomočnico bolnih in prizadetih, največkrat upodobljeno s knjigo ter krožnikom in žlico v rokah.

Njena kulturna zapuščina obsoteljske in kozjanske kraje spremlja že tretje tisočletje v cerkvi Sv. Eme na Sv. Emi, v podružni cerkvi in kapeli Sv. Eme v Kozjem, na Gradu Podsreda in v Olimskem samostanu, na njenem dednem posestvu v Imenem, kjer danes stoji Hiša vin Emino, v Podčetrtku, Mestinju, Rogatcu in Šmarju pri Jelšah, kjer je njena dobrota oblikovala kulturo naših krajev in naših ljudi.

 

Užiti brezčasnost

V vinu je resnica. In lepota.

Kajti resnica je lepota,ujeta med spomine na sladka šepetanja med nebom in zemljo.

V tvojem vonju je ujeta resnica o zemlji, kjer se je rodil tvoj okus.

In tvoje telo, ki je zorelo v dobroti.

In v tvoji sleherni z dobroto posvečeni kaplji tisočletna vinska tradicija Obsotelja in Kozjanskega.

Zato te kličem Emino.

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".