Kakovostno in vrhunsko vino ZGP / Štajerska Slovenija / Šmarje-Virštanj

Projekt delno financira EU in Evropski kmetijski sklad za razvoj podezelja: Evropa investira v podezelje.

Kaj dogaja?

K vsaki dobri hrani, k vsakemu srečnemu dogodku in za trdno zdravje ~ kozarec žlahtnega vina se zmeraj prileže. Začini dogodek. Mu prida posebno težo. Razveseli dušo in telo.

14.11.2017

Dan odprtih vrat Hiše vin Emino 2017

V Hiši vin Emino smo zadnjo oktobrsko soboto pripravili dan odprtih vrat!

Preberi več >>
08.07.2015

Mi2 s špricerjem iz Hiše vin Emino

Združene moči Obsotelja: za vroče poletje so se v Hiši vin Emino v sodelovanju z Mi2 odločili potrošnikom približati nekoč najbolj priljubljeno in še danes najbolj naravno osvežitev - tradicionalni špricer

Preberi več >>
05.03.2015

11. šmarski kmetijski sejem

Letos bo spet luštno! Se vidimo v nedeljo 22. marec ob 9. uri.

Preberi več >>
06.10.2014

Novoletna ponudba

»Novo leto je nov list. Nepopisan, bel in čist. Le pogumno ga obrnite in z najboljšimi nazdravite.«

Preberi več >>
19.08.2014

Emina noč - 30.avgust

Noč Šmarsko-Virštanjskih vin z ansamblom Svetlin 20.00, šotor pred Hišo vin v Imenem.

Preberi več >>
02.07.2013

Četrt stoletja zadružne kleti

Imeno, 27.6.2013– Včeraj sta ob 25. obletnici zadružne kleti  kmetijski minister Dejan Židan in direktor Kmetijske zadruge Šmarje Vinko But svečano lansirala novo limitirano linijo vrhunskih vin Eminent. Potrošniki vse bolj cenijo lokalno pridelane kakovostne izdelke, zato bodo prizadevanja Kmetijske zadruge Šmarje po vrhunski kakovosti vin z zaščitenim geografskim poreklom ter nadaljevanju sedemstoletne tradicije vinogradništva na področju Obsotelja in Kozjanskega v prihodnje še intenzivnejša

Preberi več >>
02.06.2013

Četrt stoletja zadružne kleti

Imeno, 27.6.2013 – Včeraj sta ob 25. obletnici zadružne kleti  kmetijski minister Dejan Židan in direktor Kmetijske zadruge Šmarje Vinko But svečano lansirala novo limitirano linijo vrhunskih vin Eminent. 

Preberi več >>
24.05.2013

Pozor - peronospora na pohodu!

Stopamo v najbolj občutljivo obdobje  rasti vinske trte. Trta močno raste . Spremljajo pa jo zelo neugodne vremenske razmere.  Obilo padavin, nihanje  temperature . Ne pozabite na zelena dela, ki morajo biti dobro opravljena pred cvetenjem vinske trte.

Preberi več >>
21.05.2013

Sporočilo za javnost

Bron za rumeni muškat Emino

V največji konkurenci doslej - 14.362 vin iz 52. držav - je rumeni muškat Emino osvojil bronasto medaljo na največjem vinskem tekmovanju na svetu – Decanter World Wine Awards. - Vina iz vsega sveta je v Londonu ocenjevalo kar 219 vinskih poznavalcev – 75 vinskih mojstrov in 13 mojstrov sommelierjev. - Tudi modra frankinja Emino osvojila naziv vina s priporočilom.

Preberi več >>
08.05.2013

Zelena dela v vinogradu

Pri zelenih delih v vinogradu uravnavamo in oskrbujemo listno površino pri vinski trti. Trtaspomladi požene več mladik kot jih potrebuje za obstoj in prehrano grozdja. Da se ne bi trtanenadzorovano razrasla je potrebno število mladik ustrezno prilagoditi. Ukrepi s katerimilahko neposredno usmerjamo razvoj in rast trte v tej dobi so; pletev, spravljanje mladikmed žice, odstranjevanje zalistnikov, krajšanje mladik, odstranjevanje listov v coni grozdja,redčenje grozdja in vršičkanje.

Preberi več >>
13.03.2013

9. Šmarski kmetijski sejem

Preberi več >>

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".